Bereidingswijze
De konijnebouten uit de marinade nemen.
Boter in de pan verhitten.
Bouten uit laten lekken, vanwege het spetteren.
Bouten aan twee kanten bakken tot ze dichtgeschroeit en bruin zijn.
Schenk er een paar potlepels marinade bij.
Het konijn op een klein pitje laten pruttelen tot het gaar is (ongeveer 3 uur) Opletten dat het niet verbrand, vochtig houden dus. Het vlees moet aan het bot blijven zitten.
Als ze gaar zijn de bouten even uit de pan pakken. Runderbouilion en marinade erbij in de pan. Naar smaak wijn en azijn toevoegen. Het mengsel met een houten lepel door een zeef drukken of door een passe -vite.
1 a 2 el stroop erbij naar smaak
evt. konijnekruiden
Peperkoek erbij om te binden en maiezena
evt. room (niet meer laten koken dan)
Bouten in de saus doen
150 graden opwarmen
Boter in de pan verhitten.
Bouten uit laten lekken, vanwege het spetteren.
Bouten aan twee kanten bakken tot ze dichtgeschroeit en bruin zijn.
Schenk er een paar potlepels marinade bij.
Het konijn op een klein pitje laten pruttelen tot het gaar is (ongeveer 3 uur) Opletten dat het niet verbrand, vochtig houden dus. Het vlees moet aan het bot blijven zitten.
Als ze gaar zijn de bouten even uit de pan pakken. Runderbouilion en marinade erbij in de pan. Naar smaak wijn en azijn toevoegen. Het mengsel met een houten lepel door een zeef drukken of door een passe -vite.
1 a 2 el stroop erbij naar smaak
evt. konijnekruiden
Peperkoek erbij om te binden en maiezena
evt. room (niet meer laten koken dan)
Bouten in de saus doen
150 graden opwarmen
Aantal personen
6.00
Ingrediƫnten
8 konijnebouten
4/5 laurierblaadjes
15 peperkorrels
1 verse spaanse peper/3gedroogde
5 uien in schijfjes
1 dikke zure appel in schijfjes
boter
1/2 bouilliontablet
rode wijn
gele azijn
tijm
zakje konijnekruiden
stroop
peperkoek 4 a 5 stukken
room
runderbouillion
maizena
4/5 laurierblaadjes
15 peperkorrels
1 verse spaanse peper/3gedroogde
5 uien in schijfjes
1 dikke zure appel in schijfjes
boter
1/2 bouilliontablet
rode wijn
gele azijn
tijm
zakje konijnekruiden
stroop
peperkoek 4 a 5 stukken
room
runderbouillion
maizena
Hulpmiddelen & keukengerei
bak/ketel/emmer
Leuke tips
Leg de bouten op een voorverwarmde schotel met daarom heen gedrapeerd peren, kroketjes aardappelroosjes etc. Schenk de saus over het vlees.
Maak voldoende saus
Maak voldoende saus
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Regionaal
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
124354
Homepage ID
2374
Smaak
U
Teller
5455
Drank
Uit
Bookmarked
13
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Konijnebouten alleen afwassen en afdrogen als
bloed aan zit.Konijnenbouten in bak/ketel/emmer, zodat ze helemaal onder komen als de marinade er over heen komt.
Laurierblaadjes erbij en peperkorrels.
Boter in de pan verhitten,
uien glazig laten worden,
dan de appelschijven erbij.
Even bakken dan rode wijn erbij en azijn(verhouding vocht is iets meer rode wijn dan azijn) Bouilliontablet (1/2) erbij.
Het geheel verwarmen, maar niet laten koken!!!
Marinade over het konijn schenken. Beetje tijm en 1/2 zakje konijnenkruiden toevoegen.
In de garage zetten, met een deksel erop, zodat de marinade goed in het konijn kan trekken.
Laat het ongeveer 1 1/2 dag staan.
bloed aan zit.Konijnenbouten in bak/ketel/emmer, zodat ze helemaal onder komen als de marinade er over heen komt.
Laurierblaadjes erbij en peperkorrels.
Boter in de pan verhitten,
uien glazig laten worden,
dan de appelschijven erbij.
Even bakken dan rode wijn erbij en azijn(verhouding vocht is iets meer rode wijn dan azijn) Bouilliontablet (1/2) erbij.
Het geheel verwarmen, maar niet laten koken!!!
Marinade over het konijn schenken. Beetje tijm en 1/2 zakje konijnenkruiden toevoegen.
In de garage zetten, met een deksel erop, zodat de marinade goed in het konijn kan trekken.
Laat het ongeveer 1 1/2 dag staan.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid