Bereidingswijze
Sausje maken door boter te smelten met de bloem erbij tot een glad sausje roeren. Melk toevoegen en laten inkoken. Ovenschotel invetten met boter, witlof verdelen, sausje erover schenken en spekjes gelijkmatig verdelen. Ham en kaas eroverheen leggen. Aardappelpuree er op scheppen en gladstrijken. Paneermeel erover strooien en wat klontjes boter voor het bruine korstje resultaat.
Ongeveer 30 minuten in de oven tussen de 200 en 225 graden.
Eet smakelijk!!
Ongeveer 30 minuten in de oven tussen de 200 en 225 graden.
Eet smakelijk!!
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
smaakt net even beter dan de traditionele witlofschotel met ham en kaas vanwege de spekreepjes die er in zitten, die geven een lekkere rooksmaak aan deze schotel!
Ingrediƫnten
5 struikjes witlof;
halve ons ham;
spekreepjes;
kaas;
1 dl melk;
1 a 2 eetl. bloem;
boter;
zout;
peper;
aardappelpuree (voor ovenschotels);
paneermeel
halve ons ham;
spekreepjes;
kaas;
1 dl melk;
1 a 2 eetl. bloem;
boter;
zout;
peper;
aardappelpuree (voor ovenschotels);
paneermeel
Hulpmiddelen & keukengerei
Ovenschaal
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Ovenschotel
Recept ID
123219
Homepage ID
2427
Smaak
N
Teller
67599
Drank
Uit
Bookmarked
238
Aantal reacties
4
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Witlof ongeveer 15 minuten koken. Spekjes uitbakken.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht