Bereidingswijze
Maak de prei schoon en snijd de stengels in uiterst dunne ringen.Was de ringen en laat de prei uitlekken. De prei hoeft niet droog te zijn. Verhit de boter en fruit hierin de preiringen aan. Voeg de geraspte sinaasappelschil en het sap toe en kruid naar smaak met peper en zout. Leg een deksel op de pan en laat de groente ongeveer 10 min. smoren. Voeg een scheutje citroensap naar smaak toe en schenk er tevens een scheut slagroom over. Laat de groente nogmaals enkele min. smoren. Proef of er nog peper, zout of citroensap bij moet en bind het stoofvocht door al roerend een beetje allesbinder toe te voegen.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een smoorgerecht van romige prei met een vleugje sinaasappel
Ingrediƫnten
ong. 5 preien, 40 gr. boter, sap van 1 sinaasappel, 2 theel. geraspte sinaasappelschil, citroensap, peper en zout, allesbinder, scheutje slagroom
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
123201
Homepage ID
8285
Smaak
N
Teller
1142
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht