Amuse

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 01/07/1999 - 10:16
Bereidingswijze
 Plakjes bladerdeeg laten ontdooien
 In steelpan boter smelten
 Bloem erdoor roeren
 Goed roerend beetje bij beetje melk en room erdoor
 Peper, zout nootmuskaat toevoegen (evt italiaanse kruiden)
 Pan van vuur en iets laten afkoelen
 Ui pellen en snipperen
 Bacon in kleine stukjes snijden
 In koekepan olie verhitten hierin de bacon 2 min. zachtjes bakken
 Ui erbij, 5 min. bakken
 Laten afkoelen
 Bakvorm bekleden met bladerdeeg
 Met vork hier en daar gaatjes prikken in deeg
 Oven voorverwarmen! Op 225C
 Spek/uienmengsel over bladerdeeg verdelen
 Saus hieroverheen schenken
 In midden van oven in circa 20 min. gaar bakken

Aantal personen
32.00
Vertel iets leuks over dit recept
spekuientaartje
Ingrediënten
 4 plakjes bladerdeeg
 20 g boter
 15 g bloem
 6 eetl melk
 6 eetl slagroom
 peper, zou, nootmuskaat
 2 eieren
 1 ui
 75g bacon
 1 eetl olie
Hulpmiddelen & keukengerei

 steelpan
 houten lepel
 scherp mesje
 koekepan
 bakplaat/vorm voor 4 bladerddeegplakjes (40x40)
 oven
Leuke tips
stevige witte wijn, zoals chardonnay, tokay pinot gris. zelfs een gewurztraminer is hier wel lekker bij!
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
123183
Homepage ID
2373
Smaak
N
Teller
2011
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
13
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
simacpmkookclub