Bereidingswijze
Bestrooi de eendenpoten licht met peper en zout. Bak de poten rondom bruin in een eetlepel eendenvet, dit hou je over als je het gerecht al eens hebt gemaakt, anders voor de eerste keer een lepel olijfolie. Doe een teen knoflook in de pan en laat de poten in hun eigen vet op een laag pitje in ongeveer twee uur gaar smoren.
Schil de knolselderie en snijd hem in blokjes. Kook deze in ongeveer een half uur in water met wat zout en peper gaar. Een teentje knoflook mag ook hierbij toegevoegd worden. Snijd de bleekselderie in stukje en kook ze gaar in lichtgezouten water.
Hak de groene selderie fijn.
Giet de knolselderie af en bewaar het vocht voor een soepje. Doe de knolselderie weer terug in de pan, voeg de kwart liter room en de gehakte selderie toe en laat het geheel nog zo'n 10 minuten pruttelen.
Schil de knolselderie en snijd hem in blokjes. Kook deze in ongeveer een half uur in water met wat zout en peper gaar. Een teentje knoflook mag ook hierbij toegevoegd worden. Snijd de bleekselderie in stukje en kook ze gaar in lichtgezouten water.
Hak de groene selderie fijn.
Giet de knolselderie af en bewaar het vocht voor een soepje. Doe de knolselderie weer terug in de pan, voeg de kwart liter room en de gehakte selderie toe en laat het geheel nog zo'n 10 minuten pruttelen.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Toen Montignac een hype werd, las ik een boek van hem en liet het ook mijn vrouw lezen. @Zo kook jij al lang', zei ze. Inderdaad. Een aantal recepten kwamen me bekend voor omdat ik ze zelf ook al ontdekt had, zoals de puree van knolselderie. Meestal eten wij daat eendenpoot bij. Simpel, lekker en gezond.
Ingrediƫnten
4 tamme eendenpoten, eenden/ of ganzenvet, 1 flinke knolselderie, een bosje groene selderie, een struik bleekselderie, 2 gekneusde tenen knoflook, een kwart liter ongeslagen slagroom, peper en zout.
Hulpmiddelen & keukengerei
Een braadpan, een gewone pan en een mixer
Leuke tips
Verdeel de puree, de eendenpoot en de bleekselderie op voorverwarmde borden.
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
123162
Homepage ID
3133
Smaak
N
Teller
3571
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht