maiskip met knoflook uit de provence

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 01/06/1999 - 12:17
Bereidingswijze
Braad de kip ongeveer 1 1/2 uur en bedruip haar af en toe. Leg de kip op een verwarmde schaal en houd haar warm. Schep het vet van het braadvocht. Druk voorzichtig de gare tenen knoflook uit de bollen. Roer ze door de bouillon en roer ze fijn b.v. met staafmixer. Breng de bouillon aan de kook en laat het ongeveer 5 minuten op hoog vuur inkoken. Geef ieder een halve kip doe de jus in een kom.
Aantal personen
2.00
Ingrediƫnten
1 maiskip a 1-1,5 kg, 2 bollen knoflook plus 3 tenen, 75 gr. zachte geitenkaas, 6 verse basilucumbladeren grof gescheurd. 450-600 ml kippenbouillon, 15 gr. boter in klontjes, zout en versgemalen peper.
Hulpmiddelen & keukengerei
Voorverwarmde oven van 190 c.
Leuke tips
Serveer met stokbrood. Lekker soppen en de volgende dag geen belangrijke afspraken en zeker niet naar de tandarts voor 2 dagen. Eet smakelijk
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
123105
Homepage ID
5310
Smaak
P
Teller
566
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
12
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Pel de knoflooktenen (3) en snijd ze doormidden. Wrijf de drooggedepte kip in met de tenen en doe ze daarna in de buikholte. Wrijf de geitenkaas fijn. Voeg de basilicum en zout en peper toe. Meng door elkaar. Maak het vel van kippenborst los en stop het basilicummengsel ertussen. Trek het vel op z'n plaats en bind de poten samen. Leg de kip in braadslee of grote schaal. Giet de bouillon erbij. Verdeel de boter over de kip en breng haar op smaak met veel peper en zout.Leg de bollen knoflook in de bouillon.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
pg