Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200?C.Bestrooi de aardappelpuree met paneermeel in beleg met vlokjes boter. Zet 30 tot 40 minuten in de voorverwarmde oven tot het gerecht goed heet en het korstje goudbruin is.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
hoofdgerecht
Ingrediƫnten
aardappelpuree van circa 1 kg aardappels
2 uien
olie(of boter)
500 gr. gehakt(half om half)
1 eetl.boullionpoeder of 1 boullionblokje
1/8 liter water
5 eetl.piccalilly
allesbinder
zout en peper
paneermeel
boter
2 uien
olie(of boter)
500 gr. gehakt(half om half)
1 eetl.boullionpoeder of 1 boullionblokje
1/8 liter water
5 eetl.piccalilly
allesbinder
zout en peper
paneermeel
boter
Leuke tips
Lekker met appelmoes of sla endesgewenst nog wat extra piccelilly
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
123104
Homepage ID
8473
Smaak
N
Teller
243
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Maak een niet te dikke aardappelpuree en laat afkoelen.
Snipper de ui. Verhit olie of boter in een koekenpan met een hoge rand en laat de ui in een paar minuten omscheppend glazig fruiten.
Doe het gehalt in de pan en roer tot het rul is en begint te verkleuren.
Roer er het bouillonpoeder en het water door en laat met het deksel op de pan een paar minuten stoven.Roer er de piccalilly door.Bind bij met allesbinder en breng op smaak met wat zout en peper.Schep het mengsel in een ovenschaal in dek af met een laag aardappelpuree.
Snipper de ui. Verhit olie of boter in een koekenpan met een hoge rand en laat de ui in een paar minuten omscheppend glazig fruiten.
Doe het gehalt in de pan en roer tot het rul is en begint te verkleuren.
Roer er het bouillonpoeder en het water door en laat met het deksel op de pan een paar minuten stoven.Roer er de piccalilly door.Bind bij met allesbinder en breng op smaak met wat zout en peper.Schep het mengsel in een ovenschaal in dek af met een laag aardappelpuree.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht