Macaroni Met Pindasaus

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 01/05/1999 - 19:28
Bereidingswijze
Verwarm de olie in een braadpan en fruit hierin ui, knoflook en smabal tot de ui glazig wordt.
Roer de pindakaas erdoor en verdun, al roerende met 3 dl water.
Voeg bruine suiker en ketjap toe.
Breng deze pindasaus op smaak met zout, peper en eventueel nog wat sambal oelek.
Bereid intussen de macaroni volgens de gebruiksaanwijzing opo het pak.
Meng de ham door de macaroni en laat ze, al roerende, goed warm worden.

Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Gemakkelijk saus maar lekker en in een handomdraai heb je een maaltijd
Ingrediƫnten
350 gr macaroni
2 eetl olie
1 gesnipperde ui
1 uitgep. Teentje knoflook
1 mesp. Sambal oelek
? pot pindakaas (225 gr)
1 eetl bruine suiker
3-4 eetl ketjap manis (zoet)
zout
peper
250 gr ham in blokjes
? literpot atjar tjampoer
komkommersalade
Leuke tips
Serveer de macaroni en de pindasaus in voorverwarmde schalen

Geef er apart atjar tjampoer en/of komkommersalade bij.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Indonesisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
123081
Homepage ID
7047
Smaak
P
Teller
5232
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
sonjaculinair