Bereidingswijze
- Aan dadels maagzout en kokend water toevoegen en 5 minuten laten staan.
- Margarine, suiker en eieren romig kloppen.
- Dadelmengsel toevoegen aan botermengsel.
- Goed doorkloppen.
- Bloem en bakpoeder samen zeven en door mengsel scheppen, walnoten toevoegen en voorzichtig doorscheppen.
- Cakevorm invetten en met bloem bestuiven.
- Mengsel erin scheppen en in een voorverwarmde oven van 180 C. 50 minuten bakken.
- Margarine, suiker en eieren romig kloppen.
- Dadelmengsel toevoegen aan botermengsel.
- Goed doorkloppen.
- Bloem en bakpoeder samen zeven en door mengsel scheppen, walnoten toevoegen en voorzichtig doorscheppen.
- Cakevorm invetten en met bloem bestuiven.
- Mengsel erin scheppen en in een voorverwarmde oven van 180 C. 50 minuten bakken.
Aantal personen
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
Afternoon tea
Ingrediƫnten
75 gram margarine
225 gram basterdsuiker (wit)
1 stuk(s) eieren
200 gram dadels (fijngesneden)
200 theelepel(s) maagzout
2 theelepel(s) bakpoeder
325 gram bloem
3 deciliter(s) water (kokend)
75 gram walnoten (gehakt)
225 gram basterdsuiker (wit)
1 stuk(s) eieren
200 gram dadels (fijngesneden)
200 theelepel(s) maagzout
2 theelepel(s) bakpoeder
325 gram bloem
3 deciliter(s) water (kokend)
75 gram walnoten (gehakt)
Hulpmiddelen & keukengerei
1 stuk(s) cakevorm (langwerpig)
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Engels
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
123010
Homepage ID
3885
Smaak
N
Teller
455
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht