Bereidingswijze
- Snijd het varkensvlees in dunne plakjes en marineer ze ca. 15 minuten in een mengsel van 2 el ma?zena aangelengd met 2 el sherry, 1 el soja en het losgeklopt ei.
- Schrap de worteltjes, snijd ze overlang in reepjes van 3 cm; verwijder het zaad van de paprika's en snijd de paprika's in lange reepjes van ca, 3 cm dikte.
- Snijd ook de preitjes en bamboespruiten overlangs in reepjes van dezelfde lengte.
- Meng 3 el azijn met 3 el suiker, 3 el ananassap, 2 el sherry en knoflook door elkaar en maak met dit vocht 1 el ma?zena aan.
- Verhit 4 el olie tot de damp eruit opstijg.
- Temper het vuur.
- Bak hierin het gemarineerde vlees 3 minuten.
- Het vlees moet goudbruin van buiten zijn en zacht van binnen.
- Haal het uit de pan en houd het warm.
- Vul zonodig het restant olie met 1 a 2 el verse olie aan en verhit het tot de damp eruit opstijg.
- Temper dan het vuur en fruit de stukjes wortel met de stukjes prei 1 minuut.
- Roer er daarna de paprikareepjes doorheen en tenslotte de bamboespruiten.
- Giet de kippebouillon erbij en tenslotte het mengsel met de aangelegde ma?zena.
- Voeg, wanneer de saus kookt, de ananasstukjes en 1 el tomatenketchup toe.
- Laat de massa al roerend goed aan de kook komen en giet het over het vlees.
- Garneer het gerecht met in plakjes gesneden tomaten.
- Schrap de worteltjes, snijd ze overlang in reepjes van 3 cm; verwijder het zaad van de paprika's en snijd de paprika's in lange reepjes van ca, 3 cm dikte.
- Snijd ook de preitjes en bamboespruiten overlangs in reepjes van dezelfde lengte.
- Meng 3 el azijn met 3 el suiker, 3 el ananassap, 2 el sherry en knoflook door elkaar en maak met dit vocht 1 el ma?zena aan.
- Verhit 4 el olie tot de damp eruit opstijg.
- Temper het vuur.
- Bak hierin het gemarineerde vlees 3 minuten.
- Het vlees moet goudbruin van buiten zijn en zacht van binnen.
- Haal het uit de pan en houd het warm.
- Vul zonodig het restant olie met 1 a 2 el verse olie aan en verhit het tot de damp eruit opstijg.
- Temper dan het vuur en fruit de stukjes wortel met de stukjes prei 1 minuut.
- Roer er daarna de paprikareepjes doorheen en tenslotte de bamboespruiten.
- Giet de kippebouillon erbij en tenslotte het mengsel met de aangelegde ma?zena.
- Voeg, wanneer de saus kookt, de ananasstukjes en 1 el tomatenketchup toe.
- Laat de massa al roerend goed aan de kook komen en giet het over het vlees.
- Garneer het gerecht met in plakjes gesneden tomaten.
Aantal personen
4.00
Ingrediƫnten
250 gram varkensvlees
0.50 blik(ken) bamboespruiten
0.50 blik(ken) ananas
2 stuk(s) worteltjes
2 stuk(s) prei
1 stuk(s) paprika (groen)
1 stuk(s) paprika (rood)
1 stuk(s) eieren
olie
maizena
1 teentje(s) knoflook (geperst)
2 eetlepel(s) sojasaus
3 |eetlepel(s) suiker
3 eetlepel(s) azijn
3 eetlepel(s) ananassap
1 deciliter(s) bouillon (kip)
4 eetlepel(s) Sherry
1 eetlepel(s) tomatenketchup
2 stuk(s) tomaat (kers)
0.50 blik(ken) bamboespruiten
0.50 blik(ken) ananas
2 stuk(s) worteltjes
2 stuk(s) prei
1 stuk(s) paprika (groen)
1 stuk(s) paprika (rood)
1 stuk(s) eieren
olie
maizena
1 teentje(s) knoflook (geperst)
2 eetlepel(s) sojasaus
3 |eetlepel(s) suiker
3 eetlepel(s) azijn
3 eetlepel(s) ananassap
1 deciliter(s) bouillon (kip)
4 eetlepel(s) Sherry
1 eetlepel(s) tomatenketchup
2 stuk(s) tomaat (kers)
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
Indonesisch
Soort gerecht / gang
Buffet
Recept ID
123004
Homepage ID
3885
Smaak
N
Teller
847
Drank
Uit
Bookmarked
8
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht