Bereidingswijze
Kneed de bloem, de boter, de stroop en het ei doorheen tot een soepele bal (als het deeg nog wat plakkerig is voeg dan nog wat bloem toe). Rol 3/4 van het deeg uit en bedek hiermee de springvorm (met opstaand randje).
Vul de taart met appelschijfjes. Meng er de jam en de amandelen doorheen. Bestrooi alles met 1 el. bloem. Verdeel de rest van het deeg in reepjes over de taart. Bak de taart ong. een uur.
Vul de taart met appelschijfjes. Meng er de jam en de amandelen doorheen. Bestrooi alles met 1 el. bloem. Verdeel de rest van het deeg in reepjes over de taart. Bak de taart ong. een uur.
Ingrediƫnten
225 gr (volkoren)bloem, 100 gr boter, 75 gr rijststroop (of een andere moutstroop), 1 ei
Vulling: 3/4 kg goudrenetten, kaneel, paar el. suikervrije abrikozenjam, 1/2 zakje amandelsnippers, 1 el. bloem
Vulling: 3/4 kg goudrenetten, kaneel, paar el. suikervrije abrikozenjam, 1/2 zakje amandelsnippers, 1 el. bloem
Hulpmiddelen & keukengerei
Springvorm van 22 cm.
Leuke tips
Lekker met een beetje slagroom.
De stroop en de jam zijn te koop in reformzaken
De stroop en de jam zijn te koop in reformzaken
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
122728
Homepage ID
6257
Smaak
N
Teller
7651
Drank
Uit
Bookmarked
60
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Springvorm invetten. Oven op 175 gr zetten.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht