Bereidingswijze
HET MARINEREN:
1-De filet in niet te kleine stukken snijden en in de schaal doen
2-De ui schoonmaken en in schijven snijden
3-De jeneverbessen kneuzen (platdrukken)
4-Van de ingredienten: de uien tot en met de tijm een mengsel maken en dit over het vlees gieten. Naar smaak peper toevoegen. Even omroeren . Afgedekt op een koele plaats minimaal 8 uur wegzetten. Af en toe omroeren.
DE BEREIDING:
1-De hertefilet op een grote snijplank uitspreiden en droogdeppen met bv. keukenpapier. De marinade bewaren.
1-De boter verhitten in een braadpan.
2-De hertefilet (evt.in porties) aanbraden tot alles lichtbruin is.
3-Een gedeelte van de marinade toevoegen en het geheel ca 2 uur op een laag vuur laten sudderen. Geregeld omroeren en evt. marinade toevoegen.
4. Na twee uur room en suiker toevoegen en omroeren. Afhankelijk van eigen smaak nog wat binden met bloem. 5 min. op laag vuur laten staan. Af en toe roeren tegen aanbakken.
5-Om een pepersmaakje te krijgen vlak voor het opdienen wat grof gemalen peperkorrels toevoegen. 2 min. laten intrekken.
1-De filet in niet te kleine stukken snijden en in de schaal doen
2-De ui schoonmaken en in schijven snijden
3-De jeneverbessen kneuzen (platdrukken)
4-Van de ingredienten: de uien tot en met de tijm een mengsel maken en dit over het vlees gieten. Naar smaak peper toevoegen. Even omroeren . Afgedekt op een koele plaats minimaal 8 uur wegzetten. Af en toe omroeren.
DE BEREIDING:
1-De hertefilet op een grote snijplank uitspreiden en droogdeppen met bv. keukenpapier. De marinade bewaren.
1-De boter verhitten in een braadpan.
2-De hertefilet (evt.in porties) aanbraden tot alles lichtbruin is.
3-Een gedeelte van de marinade toevoegen en het geheel ca 2 uur op een laag vuur laten sudderen. Geregeld omroeren en evt. marinade toevoegen.
4. Na twee uur room en suiker toevoegen en omroeren. Afhankelijk van eigen smaak nog wat binden met bloem. 5 min. op laag vuur laten staan. Af en toe roeren tegen aanbakken.
5-Om een pepersmaakje te krijgen vlak voor het opdienen wat grof gemalen peperkorrels toevoegen. 2 min. laten intrekken.
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een heerlijke goulash met een perfecte wildsmaak.
Ingrediƫnten
1,5 kg hertenfilet - 2 uien - 10 gedroogde jeneverbesssen - 1/2 rode wijn - 1 dl water - 2 eetlepels rode port - 2 eetlepels wijnazijn - 2 laurierbladeren - 1 eetlepel tijm - peper - 25 gr. boter of een equivalent aan olie - 1 bekertje room (1/8 liter) 1 eetlepel suiker - bloem - peperkorrels
Hulpmiddelen & keukengerei
Grote platte schaal
Leuke tips
Serveren met aardappelkroketjes en gebakken zuurkool met uitgebakken spekjes.
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
122464
Homepage ID
6293
Smaak
N
Teller
23924
Drank
Uit
Bookmarked
57
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Op tijd beginnen, want de marinade moet tenminste een nacht intrekken.(Hertevlees op de dag ervoor dus tijdig ontdooien als het diepvries is.)
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht