Pita Od Kukuruznog Brasna, Montenegro

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 12/26/1998 - 14:10
Bereidingswijze
Rooer eerst 200 gram van de boter door de kajmak, daarna de geklutste eieren. Roer alles goed door elkaar. Verbrokkel de gist, los deze op in een beetje lauwwarme melk en voeg dit aan de rest van de melk toe. Doe het maismeel erbij, zet de pan op het vuur en laat het geheel onder voortdurend roeren warm worden. Neem de pan van het vuur als de massa dik begint te worden en meng dan het eiermengsel er doorheen. Vul een platte ingevette bakvorm met dit mengsel en zet het gedurende 30 minuten in een gloeiend hete oven. Laat het even afkoelen en snijd de vlaai in stukjes.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Voorgerecht uit de Balkan
Ingrediƫnten
250 gram rijpe kajmak ( of kwark vermengd met 2 eetlepels scherpe geraspte kaas)
250 gram boter
6 eieren
1 liter melk
500 gram maismeel
10 gram gist
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
122423
Homepage ID
7628
Smaak
N
Teller
708
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
knabbel