Bereidingswijze
Kipfilets inwrijven met zout en peper. In hapjespan boter verhitten. Kipfilets in ca. 5 minuten rondom bruin bakken. Op bord leggen. Knoflook pellen en boven bakvet uitpersen. Bouillontablet erboven verkruimelen. Zilveruitjes, druiven met vocht en 1,5 dl water erdoor roeren. Aan de kook brengen en variatiesaus erdoor roeren. Blijven roeren tot gladde saus ontstaat. Kipfilets erin leggen en nog ca. 5 minuten zachtjes laten sudderen. Peterselie fijnknippen en door saus roeren. Kip met saus over 4 borden verdelen.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Hoofdgerecht voor 4 personen
Ingrediƫnten
4 kipfilets, zout, (versgemalen) peper, 25 gr. boter of margarine, 2 teentjes knoflook, Halve kippebouillontablet, 12 zoetzure zilveruitjes of meer, 1 blikje druiven op sap, 3 volle eetlepels variatiesaus wit (van Honig) of maizena, 3 takjes peterselie.
Leuke tips
Serveren met gebakken aardappeltjes en courgette of gemengde salade
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
122419
Homepage ID
8344
Smaak
N
Teller
686
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht