Citroenspoom

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 12/26/1998 - 13:41
Bereidingswijze
Suiker met water en citroensap verwarmen tot suiker is opgelost. Blaadjes basilicum en geraspte citroenschil toevoegen en mengsel van vuur af laten afkoelen. Mengsel zeven en in IJsbakje schenken en in diepvriezer in 4 uur laten bevriezen. Mengsel elk uur met vork doorscheppen, zodat er geen grote kristallen onstaan.
IJsbolletjes in glazen scheppen en de champagne erover verdelen.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Lekker fris tussen gerecht
Ingrediƫnten
150 gr.suiker, 1,5.dl. water, 3dl. citroensap, 5 blaadjes basilicum, 1 eetlepel citroenrasp,1-1.5dl champagne
Hulpmiddelen & keukengerei
IJsbakje en vriezer
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Tussengerecht
Recept ID
122416
Homepage ID
5340
Smaak
U
Teller
14822
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
23
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
cilia
Gelegenheid