Bereidingswijze
men maakt eerst de gehaktvulling dat is 625 gr gehakt met gehaktkruiden of naar eigen smaak peper zout en nootmuskaat dit aangemaakt met soezenbeslag (recept soezenbeslag) een halve dl water 25 gr boter 25 gr bloem 1 ei water en boter koken debloem er door spatelen en als laatst het ei er door roeren dit beslag koud laten worden en vervolgens door het gehakt mengen evt nog kruiden toevoegen vervolgens het deeg zetten 500 gr bloem 40 gr gist 10 gr zout 3 dl water 50 gr boter bloem water gist tot een deegje draaien zout toevoegen het deeg mag niet te slap zijn het deeg een kwartiertje laten rusten tussen een theedoek vervolgens het gehakt verdelen in 20 stukjes en tevens het deeg verdelen in 20 stukjes de deegstukjes tot bolletjes vormen onder de hand (opbollen) 10 minuten rusten en plat drukken het gehakt als een pilletje erop leggen en dichtvouwen tot een puntbroodje zorg dat de naad goed dicht is en deze met de naad op een bakplaat leggen en laten rijzen tot ze tweemaal zo groot zijn minimaal een uur rijzen in een warme omgeving de worstebroodjes afbakken bij een temp van 225 gr in 10 tot 15 minuten
Vertel iets leuks over dit recept
een brabantse specialiteit
Ingrediƫnten
bloem gist zout water boter vulling: gehakt liefst half om half (varkens - rund) soezenbeslag peper zout of gehaktkruiden
Hulpmiddelen & keukengerei
keukenmachine
Leuke tips
heerlijk bij de koffie of zomaar tussendoor
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Brood
Recept ID
122412
Homepage ID
6065
Smaak
P
Teller
2743
Drank
Uit
Bookmarked
13
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
alle grondstoffen op kamertemp behalve het gehakt
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid