churros

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 12/26/1998 - 11:57
Bereidingswijze
Zeef de bloem met het zout en de suiker
boven een bord of vel papier. Doe 2 1/2
dl water met de olie in een pan en breng
tegen de kook aan .
Doe het bloemmengsel in het water en
klop met een pollepel tot een dikke pasta.
Laat 2 minuten afkoelen.
Klop er geleidelijk het ei door tot een
glad mengsel.Vet een grote bakplaat in
met wat olie. Strooi royaal suiker op een
bord en roer er wat kaneel door.
doe het beslag in een grote spuitzak met
een glad mondstuk van 1cm doorsnee.
Spuit er kleine spiraaltjes of S-vormen
op de bakplaat mee.
Verhit 5cm olie in een grote diepe pan op 168 C, of tot een klein stukje deeg sist wanneer u het in de olie doet.
Vet een bakplaat in met olie, leg er een
aantal spiraaltjes op, laat ze voorzichtig
in de hete olie glijden en frituur
2 minuten tot ze goudgeel zijn.
Laat ze uitlekken op keukenpapier en
bestuif ze dan met het suiker-kaneel-
mengsel.Houd ze warm. Frituur de rest
op dezelfde manier en dien op.
Aantal personen
4.00
Ingrediƫnten
200g Bloem
1/4 theel,zout
2 eetl, fijne tafelsuiker
4 eetl, olijf olie of zonnebloemolie
1 ei, losgeklopt
fijne tafelsuiker
gemalen kannel
olie voor het frituren
Leuke tips
Met Warme chocolade melk
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Spaans
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
122408
Homepage ID
5854
Smaak
N
Teller
956
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
10
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
aheman
Gelegenheid