Scampi met curryroomsaus

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 12/26/1998 - 00:34
Bereidingswijze
Bak de scampi's aan in boter. Leg ze apart, en fruit de uien, sjalotten en knoflook in de pan. Als die glazig zijn, voeg dan de curry en het meel toe, maak hier een roux van, voeg de witte wijn en de visbouillon toe, laat even inkoken, en voeg de room toe. Doe de scampi's er terug bij, laat de boel nog even nakoken en serveer.
Ingrediƫnten
Scampi, ajuinen en sjalotten (hoeveelheid naar smaak, minimum 1 ui-2 sjalotten), 2 teentjes knoflook, 1 koffielepel curry, 1 koffielepel meel, witte wijn, visbouillon, room
Hulpmiddelen & keukengerei
grote pan/wok
Leuke tips
Curry eventueel te vervangen door paprikapoeder, dragon, ... naar smaak
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
122398
Homepage ID
8238
Smaak
N
Teller
16514
Waardering aantal
1
Waardering
10
Drank
Uit
Bookmarked
23
Aantal reacties
2
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
jschonk