Bereidingswijze
Kook de geschilde aardappelen gaar in licht gezouten water. Laat ze goed opdrogen. Laat de tonijn en de ma?skorrels goed uitlekken. Verwijder zaar en zaadlijsten uit de paprika. Snipper hem fijn. Pureer de aardappelen. Voeg er de verkruimelde tonijn; de ma?skorrels, de paprikastukjes, de gehakte peterselie, peper en zout aan toe. Meng goed. Verdeel het mengsel in platte koekjes. Bestuif ze met bloem en wentel ze achtereenvolgens in losgeklopt ei en paneermeel. Bak de tonijnburgers 3 a 4 minuten aan elke kant in de hete olie.
Aantal personen
6.00
Ingrediƫnten
2 middelgrote blikjes tonijn in eigen nat
2 dikke aardappelen
1 blikje zoete ma?skorrels
1 rode paprika
2 eetlepels gehakte peterselie
1 eetlepel bloem
1 ei
8 eetlepels olie
2 eetlepels olie
peper en zout
2 dikke aardappelen
1 blikje zoete ma?skorrels
1 rode paprika
2 eetlepels gehakte peterselie
1 eetlepel bloem
1 ei
8 eetlepels olie
2 eetlepels olie
peper en zout
Leuke tips
Lekker met gemengde groene salade en een pittig sausje : voeg bij 4 eetlepels mayonnaise met citroen 2 eetlepels magere yoghurt (of magere plattekaas) en 2 eetlepels gehakte tuinkruiden (diepvries?). Mix en kruid bij met een mespuntje paprikapoeder en wat peper.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
122360
Homepage ID
8238
Smaak
N
Teller
666
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht