Bereidingswijze
Verhit de ghi in een koekepan en doe er de mosterdzaadjes de asafoetida en de zwarte peper in. Voeg ook de aardappelen toe, leg een deksel op de pan en laat alles 10 minuten sudderen boven een matig hoge vlam. Doe daarna de sesamzaadjes erbij. Laat de zaadjes goudbruin worden: dat duurt ongeveer een minuut. Voeg de zure room, de yoghurt, de mosterd e het zout toe en haal de pan van het vuur.
Snij van de bovenkant van elke tomaat het dekseltje af en schep de tomaten met een theelepeltje leeg. Vul de tomaten met de gekruide aardappels. Garneer ze met peterselie en paprikapoeder. Koud opdienen.
Snij van de bovenkant van elke tomaat het dekseltje af en schep de tomaten met een theelepeltje leeg. Vul de tomaten met de gekruide aardappels. Garneer ze met peterselie en paprikapoeder. Koud opdienen.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Voorgerecht voor vier personen
Ingrediƫnten
4 grote stevige tomaten om te vullen - 2 koppen geschilde en kleingesneden aardappelen (in blokjes van 0,5 cm) - 2 eetlepels ghi - 2 eetlepels zure room - 1 eetlepel yoghurt - 1 eetlepel sesam zaadjes - 2 theelepels zwarte mosterdzaadjes - 1 theelepel zout - snufje asafoetida - 0,5 theelepel zwarte peper - 1 eetlepel mosterd.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Vegetarisch
Recept ID
122353
Homepage ID
3581
Smaak
P
Teller
992
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid