Zomerse Groentesoep

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 12/16/1998 - 00:27
Bereidingswijze
De boter in een pan verhitten. De ui teovoegen en op een laag vuur bakken tot deze glazig is. De groenten en de helft van de kruiden erbij doen en op een matig vuur al roerend 3 min. bakken.
De bloem erover strooien en al roerend zacht bakken. De groentebouillon erbij gieten en even aan de kook brengen. De soep met het deksel op de pan op een laag vuur 5 min. zachtjes laten doorkoken, totdat de erwten gaar zijn.
De creme fraiche erbij doen en er goed door roeren. Op smaak brengen met zout, peper en de rest van de kruiden.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een voordelig gerecht!
Ingrediƫnten
500 gram spinazie, 2 kleine courgettes, 200 gram diepvrieserwten en 200 gram wortels, 1 ui, gemengde kruiden, 1 1/2 el boter, 1 el tarwebloem, 1 l groentebouillon, 2 el creme fraiche, zout en peper.
Leuke tips
Variatie;
Als er geen verse kruiden verkrijgbaar zijn, kunt u ook diverse gehakte diepvrieskruiden gebruiken.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
121586
Homepage ID
6497
Smaak
N
Teller
681
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
De spinazie grondig wassen en grof hakken. De courgettes wassen, steeltje en kroontje verwijderen en in reepjes snijden. De wortels wassen, schrappen en in plakjes snijden. De ui schoon maken en snipperen. De kruiden wassen, droogdeppen en fijnsnijden.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
bugs