Italiaanse tomatensoep

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 12/15/1998 - 19:52
Bereidingswijze
In de olie fruit je de ui, sjalot en knoflook enkele minuten. Let op dat de knoflook niet bruin wordt! Snij de pomodori fijn en doe ze in de pan met de kruidenblokjes. Voeg ook het tomatennat toe en de suiker. Snipper de basilicumblaadjes fijn in de soep.
Laat dit geheel zo'n 20 minuten zacht pruttelen. Peterselie, peper en zout toevoegen. Na 5 minuten dit geheel met de staafmixer fijnmaken. Als de soep erg dik is (let op: deze soep behoort wel enigzins dik te zijn!) dan kun je er wat water aan toevoegen.
Afbeelding
Italiaanse tomatensoep
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept

Deze soep kan vrij eenvoudig gemaakt worden en is een zuppa buonissima!
Ingrediƫnten
* enkele eetlepels olijfolie extra vergine
* 2 sjalotten
* 1 grote ui
* 2 tenen knoflook
* 2 kruidenbouillonblokken
* 2 blikken gepelde pomodori (langwerpige
Italiaanse tomaten) in blik
* een toefje verse basilicum
* 1 eetlepel suiker
* 1 eetlepel fijngesneden verse peterselie
* water
* verse peper en zout uit de molen
* room culinair
Hulpmiddelen & keukengerei
Vergiet, soeppan, snijplank en scherp mes; elektrische staafmixer
Leuke tips
De soep opdienen in voorverwarmde soepkommem
en garneren met een scheutje room en nog een klein toefje peterselie.
Erbij wat brood.
Buon appetito
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
121560
Homepage ID
49821
Smaak
Z
Teller
169859
Waardering aantal
18
Waardering
10
Drank
Uit
Bookmarked
610
Aantal reacties
36
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Tomaten in vergiet laten uitlekken; sap opvangen en bewaren; ui en sjalotten fijnsnijden evenals de tenen knoflook; peterselie wassen en fijnsnijden;
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
orphan