Mie Met Garnalen

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 12/15/1998 - 17:37
Bereidingswijze
Roerbak de groenten in de wok zo'n 5 minuten. Blus dit af met enkele druppels sesamolie, een flinke scheut ketjap, een flinke scheut currysaus en een eetlepel sojasaus. Giet de tomatenpuree erdoor en zoveel bouillon als je lekker vind. Ik gebruik ongeveer 300cl. Verwarm dit en maak het lekker pittig met de tabasco. Als de "soep" bijna kookt het gas uitdraaien. De mie erdoor roeren evenals de garnalen. Even laten staan totdat de mie en de garnalen warm zijn geworden.

Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Snel en pittig met weinig kalorieen.
Ingrediƫnten
150 tot 200 gram roerbakmie (of andere mie), 1 courgette, 4 bosuitjes, 1/2 rode paprika, enkele champignons, 150 tot 200 gram gekookte en gepelde grote garnalen, ketjap, sojasaus, sesamolie, 1 kopje gepureerde tomaten, bouillon, tabasco, currysaus.
Hulpmiddelen & keukengerei
Wok.
Leuke tips
Serveren in een kommetje met eetstokjes en slurpen maar. Garneren met enkele stukjes rauwe bosui.
Als je het teveel werk vindt om saus te maken kan je ook de Spicy Tomatosauce van Blue Dragon gebruiken. Maar let op want deze is erg scherp.
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
Aziatisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
121537
Homepage ID
2106
Smaak
P
Teller
11507
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
14
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Kook de mie in 2 minuten gaar en spoel onder een koude kraan af. Snij de courgette in blokjes, de champignons in 2-en, het bosuitje in schuine stukjes van ongeveer 3 cm en de paprika in reepjes.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
sandra