Spruitjesomelet

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 12/15/1998 - 17:19
Bereidingswijze
Warme spruitjes bestrooien met nootmuskaat en een scheut azijn. Daarna een beetje laten afkoelen. Pureren met een staafmixer en vermengen met de room. Spatel voorzichtig het eiwit erdoor zodat het spruitjesmengsel luchtig blijft. De kaas erdoor en klaar. Boter een souffleschaal of ovenschaal in en giet daar het mengsel in. In een voorwerwarme oven op 160 graden gaar laten worden in ongeveer 40 minuten. De baktijd verschilt per oven dus goed opletten of hij niet te donker wordt, maar wel gaar is. Je kunt hem ook op het gasfornuis in een hapjespan gaar laten worden met de deksel erop. Op het laatst de deksel eraf halen zodat ook de bovenkant droog wordt.
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Variatie op spruitjes voor liefhebbers van deze heerlijke groente.
Ingrediƫnten
1 pond spruitjes, 1/8 liter slagroom, 2 eieren, zout, peper, nootmuskaat, azijn, 2 eetlepels geraspte kaas.
Hulpmiddelen & keukengerei
Ovenschaal of souffleschaaltje.
Leuke tips
Serveren met kleine gehaktballetjes in pindasaus.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
121534
Homepage ID
2106
Smaak
Q
Teller
144
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Spruitjes schoonmaken en met een beetje zout gaar koken. Eieren splitsen en het wit stevig kloppen.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
sandra