Kerstpudding

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 12/15/1998 - 15:38
Bereidingswijze
Maak 4 eetlepels cacao en 75 gram suiker aan met enkele lepels koude melk.
Breng de resterend melk aan de kook en voeg het cacaomengsel toe.
Spoel een puddingvorm met eiwit en plaats het vorm ondersteboven op een diep bord.
Laat het eiwit uitlekken en bewaar het.

Zet een pan op het vuur.
Roer de eierdooiers met 1 eetlepel water los en verdun dit al roerend met enkele eetlepels
hete chocomelk en neem de pan direct van het vuur.Week ondertusse de gelatine in het cacaomengsel op en laat het even afkoelen.
Klop het eiwit goed stijf en klop de 2,5dl slagroom lobbig.
Schep de slagroom en eiwitten voorzichtig door de cacaomengsel.
laat dit onder af en toe roeren gelei-achtig
worden.Vul de puddingvorm met het mengsel en laat de bavarois koud en stijf worden.

Stort de pudding op een vochtig ronde glaze schaal.Klop de andere 2,5dl slagroom met de suiker bijna stijf en schenk de slagroom zo over de pudding zodat hij geheel bedekt is.
Leg de schuimpjes om de pudding en druk de dagees op de bovenkant van de pudding.Tot slot steekt u de sterretjes in de pudding.
Steek deze aan de breng het brandend binnen.


Ingrediƫnten
Voor de chocobavarois heeft u nodig:
4 el cacao
75 gr suiker
3.5dl melk
2 eieren,gesplitst
6 blaadjes gelatine(12gram)
2,5 dl slagroom

Daarnaast heeft u nodig:
2,5 dl slagroom
2 el suiker
8 chocolade schuimpjes
50 gr zilver en goud dagees
4 sterretjes
Hulpmiddelen & keukengerei
puddingvorm
eetlepel
pan
diep bord
ronde glaze schaal
Leuke tips
U kunt de bavarois ook kant en klaar kopen.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
121517
Homepage ID
6013
Smaak
Z
Teller
660
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
wesman
Gelegenheid