Romige Veldsla-Soep

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 12/13/1998 - 21:56
Bereidingswijze
olie in pan verhitten en ui ca 3 min fruiten.
uitgelekte veldsla erbij doen en al roerend ca 5 minuten meebakken. afblussen met 1 liter water en aan de kook brengen. bouillontabletten oplossen en nog 10 minuten doorkoken.
met staafmixer soep van vuur af pureren. room toevoegen en nog even doorwarmen alvorens op te dienen.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
een soep met een aparte smaak

Ingrediƫnten
200 gr veldsla, 1 flinke ui, 1 teentje knoflook, 3 (groente)bouillontabletten, 2 dl room, 2 el. zonnebloemolie
Hulpmiddelen & keukengerei
staafmixer
Leuke tips
opdienen met croutons o.i.d.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
T
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
121327
Homepage ID
6193
Smaak
N
Teller
9507
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
8
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
veldsla wassen, worteltjes en gele blaadjes verwijderen, veldsla in reepjes snijden.
ui pellen en snipperen
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
kierewiet