Aperitiefhapjes

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 12/13/1998 - 18:56
Bereidingswijze
(a) 1 blokje boter laten smelten
(b) 1 preitje fijn snijden
(c) 1 sjalot fijn snijden
(d) 1 teentje look fijn snijden

(c) bij (a) doen, en daarna (b) en (d).
Peper en zout toevoegen, en laten glazig worden. Wel blijven roeren zodat het niet aanbakt.

Voeg het vlees (kies naar believen : duif, kip, Ardeens gebraad, kalkoen,...) toe.

Voeg wat barbecuekruiden toe.

Laat alles afkoelen.

Neem 375 gram bladerdeeg, en laat deze 1 dag op voorhand in de frigo ontdooien.

Rol het deeg open (gebruik wat bloem tegen het kleven) en snijd er cirkels uit (bv. mbv een glas). Doe wat bereiding in het midden, plooi het deeg dubbel en nijp de randen dicht.

Bereid in het frietvet (een 8-tal minuten op 180?).
Vertel iets leuks over dit recept
Gevulde flapjes bladerdeeg, te frituren, voor bij de aperitief
Ingrediƫnten
1 blokje boter
1 prei
1 sjalot
1 teentje look
peper & zout
vlees (kies maar : duif, kip, Ardeens gebraad, kalkoen,...)
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
121309
Homepage ID
3110
Smaak
N
Teller
6331
Waardering aantal
1
Waardering
10
Drank
Uit
Bookmarked
9
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
fretter