Kip hebro

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 12/13/1998 - 13:14
Bereidingswijze
Bak de kip samen met de spek snel bruin(niet gaar) in de olie; blus af met rum; haal de kip en het spek uit de pan; de ui en knoflook in de achtergebleven olie aanbakken, voeg de paprika en de prei toe en als dit allemaal glazig is, voeg dan de champignons toe; al omscheppend tot alles bijna gaar is; voeg de kip en spekstukjes toe; roer alles goed door elkaar; voeg scheutje voor scheutje de fles wijn toe; laat op zacht vuur onder af en toe omscheppen anderhalf uur sudderen.
Bestrooi met fijn geknipte bieslook.
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Kip als een variatie coq au vin
Ingrediƫnten
kippebouten, drumsticks en kippevleugels
kerriepoeder,cayennepeper, 150 gram spekstukjes, (olijf)olie, 2 grote uien, 1 grote prei, 250 gr champignons,
2 flinke teentjes knoflook, 2 rode paprika's, bieslook, 1 fles (75cl) rode wijn en een scheutje rum
Leuke tips
Schep met schuimspaan kip met groente uit de pan op voorverwarmde borden. Lekker met tagiatelle.
Drink daarbij een stevige rode Bordeaux.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
121289
Homepage ID
6182
Smaak
P
Teller
1508
Waardering aantal
2
Waardering
10
Drank
Uit
Bookmarked
8
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Bestrooi de kipbouten en vleugels met kerriepoeder. Snijd knoflook in fijne stukjes. Snijd ui in grove stukken. Snijd champignons in grove stukken. Paprika ontdoen van zaadlijsten en in grove stukken snijden.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
hebro
Gelegenheid