Spinazie-gnocchi

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 12/13/1998 - 09:18
Bereidingswijze
1 - Doe de spinazie met ricotta, eieren, de helft van de parmezaanse kaas en naar smaak peper en nootmuskaat in een kom. Alles goed vermengen. 2 - Maak met bebloemde handen bolletjes van ca 5 cm van het spinaziemengsel en wentel ze licht door de bloem, zodat ze niet aan elkaar kleven. Op bakpaier apart zetten. 3 - Breng een grote pan water aan de kook. De gnocchi, 3 of 4 stuks per keer, in water doen. Zachtjes koken tot ze aan het oppervlak komen drijven. Eruit halen met een schuimspaan en laten uitlekken. (TIP:zorg er tijdens het koken voor dat het water tegen het kookpunt aanblijft en niet gaat koken. In vol kokend water vallen de gnocchi vaak uit elkaar) 4 - Gnocchi overdoen in een ingevette lage ovenschaal. Bestrooien met de overgebleven parmezaanse kaas en besprenkelen met gesmolten boter. In de oven 15 min. op 200 graden bakken tot ze bruin zijn.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Klein, hartig, oorspronkelijk door de Italianen ravioli genoemd. Niet echt tot de pasta's gerekend.
Ingrediƫnten
750 gr. verse, fijngehakte spinazie - 400 gr. ricotta (kaas) - 2 eieren - 1 kop geraspte parmesaanse kaas - peper - gemalen nootmuskaat - bloem (voor uitrollen) - 90 gr. gesmolten boter.
Hulpmiddelen & keukengerei
Beslagkom, bakpapier, schuimspaan, vergiet, lage ovenschaal
Leuke tips
Het gerecht is voor 4 personen maar we hebben de helft hiervan gebruikt als onderdeel van een samengesteld voorgerecht voor 8 personen.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
121270
Homepage ID
6293
Smaak
N
Teller
833
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
8
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Handen wassen.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
eetteam