Sambal-Badjak

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 12/12/1998 - 19:29
Bereidingswijze
Uien fruiten in olie en samen met de fijngemaakte knoflook en trassie even bakken.
Vervolgens de overige ingredienten toevoegen.
De ingredienten waarvan geen hoeveelheid is aangegeven naar smaak toevoegen. De sambal ca. 1 uur op een laag pitje laten sudderen.
Ingrediƫnten
1 pot sambal oelek ca. 750 ml, ca. 500 gr. uien, stukje trassie, 3 tenen knoflook, 1 potje jam (goedkope confiture is goed), 1 theelepel djahe (gember), 2 theelepels ketoembar (koreander), 1 mespuntje djinten (komijn), 2 theelepels laos, 3 maggieblokjes, ketjap manis naar smaak, citroensap, 1 ons bruine basterd suiker, 2 kleine blikjes tomatenpuree, en eventueel nog wat suiker voor de smaak.
Hulpmiddelen & keukengerei
Voldoende goed afsluitbare glazen potjes.
Leuke tips
Niet alleen heerlijk bij indische gerechten maar ook bij bv. gehaktballetjes en brood met kaas enz. Even maken en maanden smullen.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Indonesisch
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
121247
Homepage ID
5954
Smaak
P
Teller
1764
Waardering aantal
1
Waardering
10
Drank
Uit
Bookmarked
10
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Uien fijn snijden.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
poelarde