Mexicaanse Zuurkoolschotel

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 12/12/1998 - 19:05
Bereidingswijze
Bereiding:

Oven voorverwarmen op 225 gr. Celcius
Laat de abrikozen uitlekken en vang het sap op. Kook de rijst volgens de
Gebruiksaanwijzing. Meng het gehakt met ei, seasoningmix en 4 eetl
Abrikozensap en draai er ca. 20 balletjes van. Verhit de boter in een
Koekepan en bak de balletjes in ca. 5 minuten rondom bruin.
Spoel de zuurkool af met koud water en laat het uitlekken. Schep de
Kidneybonen met de mexicaansesaus door de zuurkool. Vet de ovenschaal
In en schep de helft van het zuurkoolbonenmengsel in de schaal. Verdeel
De helft van de kaas erover, schep de rijst erop, leg de plakken salami
Naast elkaar op de rijst en verdeel hierover de abrikozen met de bolle
Kant naar beneden. Vul de holtes van de abrikozen met creme fraiche
En leg in iedere holte een gehaktballetje. Verdeel de overige balletjes
Tussen de abrikozen en dek het af met de rest van het zuurkool-
Bonenmengsel. Bestrooi de schotel met de rest van de kaas.
Laat de schotel middenin de oven in ca. 20 minuten warm en goudbruin
Worden.
Ingrediƫnten
MEXICAANSE ZUURKOOLSCHOTEL

Ingredienten;

2 blikken abrikozen
200 gr toverrijst
300 gr rundergehakt
1 ei
25 gr taco seasoningmix
50 gr boter + boter voor invetten
1 pakje naturel zuurkool (500gr)
1 pot kidneybonen in mexicaanse saus
200 gr geraspte oude kaas
100 gr salami
1 bekertje creme fraiche

Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Mexicaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
121244
Homepage ID
6571
Smaak
P
Teller
2520
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
16
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
corne