Grieks Gehakt

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 12/12/1998 - 16:39
Bereidingswijze
In koekepan 3 eetlepels olijfolie verhitten en vervolgens op hoog vuur de gehaktschijven flink bruin laten worden. Vuur wat lager zetten om gehakt goed te laten garen. regelmatig keren.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Pittige gehakt schijven
Ingrediƫnten
500 gram runder gehakt, 1 grote ui, theelepel pittige paprika poeder
Leuke tips
Lekker met griekse boeren salade en tzatziki
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Grieks
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
121239
Homepage ID
1875
Smaak
P
Teller
1203
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
15
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Ui pellen en fijn snipperen. In koekepan 2 eetlepels olijfolie verhitten en ui daarin glazig fruiten. Van vuur af de paprikapoeder er door roeren en het geheel af laten koelen.
Gehakt mengen met het afgekoelde ui paprika mengsel. 8 balletjes maken en die vervolgens plat drukken. Op bord leggen en afdekken met plasticfolie. Tenminste 30 min. in de koelkast laten rusten.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
andrea