Bereidingswijze
Maak eerst de tomaten(eigenlijk dikke spaghetti)saus : Verhit wat olijfolie in een kom. Voeg de in stukjes gesneden groenten bij en laat enkele minuutjes stoven. Voeg vervolgens de gepelde tomaten erbij. Laat dit alles lekker pruttelen en voeg de tomatenpuree, kruiden en het rul gebakken gehakt erbij, alsook eventueel een snuifje suiker. Zorg dat het een dikke saus is, voeg desnoods wat bindmiddel en/of een scheutje melk erbij. Laat de saus een tijd op een laag vuur pruttelen. Indien je een bouquet garni gebruikt : vergeet niet het er op het einde uit te halen !
Witte saus maken : smelt ongeveer 50 gr boter op een laag vuurtje, zorg dat ze niet bruin wordt. Eenmaal de boter gesmolten, voeg ongeveer 60 gram bloem bij en maak een papje met de klopper. Wanneer je een homogeen deegje hebt, voeg 1/2 liter melk bij en blijf goed roeren (! voor aanbranden) tot je een dikke witte saus hebt. Kruid deze met peper, zout en nootmuskaat.
Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet de ovenschotel in met boter en leg als eerste een laag lasagne-vellen, vervolgens een laag tomatensaus en daarover een laag witte saus.Vervolgens opnieuw een laag lasagnevellen. Leg daarboven de sneden hesp en de sneden kaas. Hierover dan weer een laag tomatensaus en bestrooi dit alles met de geraspte kaas. Als je de lasagne onmiddellijk in de oven steekt (met de sausen nog warm) volstaat 1/2 uur op 175 graden (tot de kaas begint te korsten).
Witte saus maken : smelt ongeveer 50 gr boter op een laag vuurtje, zorg dat ze niet bruin wordt. Eenmaal de boter gesmolten, voeg ongeveer 60 gram bloem bij en maak een papje met de klopper. Wanneer je een homogeen deegje hebt, voeg 1/2 liter melk bij en blijf goed roeren (! voor aanbranden) tot je een dikke witte saus hebt. Kruid deze met peper, zout en nootmuskaat.
Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet de ovenschotel in met boter en leg als eerste een laag lasagne-vellen, vervolgens een laag tomatensaus en daarover een laag witte saus.Vervolgens opnieuw een laag lasagnevellen. Leg daarboven de sneden hesp en de sneden kaas. Hierover dan weer een laag tomatensaus en bestrooi dit alles met de geraspte kaas. Als je de lasagne onmiddellijk in de oven steekt (met de sausen nog warm) volstaat 1/2 uur op 175 graden (tot de kaas begint te korsten).
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit is een experimenteer-met-wat-je in huis hebt recept. Valt altijd zeer goed in de smaak bij gasten en ... je kan het op voorhand klaarmaken zodat je alle tijd hebt voor je gasten.
Ingrediƫnten
6 vellen lasagne (verde); 2 blikken gepelde/in stukjes tomaten; 1 blik tomatenpuree; 1/2 kg gehakt; 2 sneden gekookte ham; 2 sneden jonge kaas; 100 gr gemalen kaas; allerlei groenten (wat je maar in huis hebt) vb : bakje champignons, 3 wortels, 1 prei, 2 uien, 2 paprika's, een paar selderstengels, wat broccoliroosjes, courgette, ... . Allerlei kruiden : (cayenne)peper, zout, paprika, verse look, basilicum, bouquet garni (peterselie,tijm,laurier), ... .Eventueel wat suiker, melk of maizena (of ander bindmiddel). Bloem, boter en melk voor de witte saus. Olijfolie.
Hulpmiddelen & keukengerei
grote kom, oven, ovenschotel
Leuke tips
Geef bij deze lasagne eventueel wat brood en een lekker glaasje rode wijn.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Ovenschotel
Recept ID
121173
Homepage ID
6357
Smaak
N
Teller
5511
Drank
Uit
Bookmarked
24
Aantal reacties
2
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Alle groenten reinigen en in stukjes/ringetjes snijden.
Het gehakt in een pan zonder vet rul bakken.
Het gehakt in een pan zonder vet rul bakken.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht