Bereidingswijze
Oven voorverwarmen op 200 graden C. Koteletten op rooster in oven leggen. In 8-10 minuten ros? bakken. Saus zachtjes verwarmen en op smaak brengen met mosterd.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
hoofdgerecht voor 4 personen
Ingrediƫnten
1 dl mosterd en 1 eetlepel - 1 eetlepel basterdsuiker - 1 teentje knoflook, geplet - 1 eetlepel ketjap manis (zoete sojasaus) - 2 theelepels gedroogde tijm - 2 eetlepels olijfolie - 4 dikke lamskoteletten - 1 eetlepel boter - 1 sjalotje, fijngehakt - 2 eetlepels balsamico-azijn - 1 pot kalfsfond (4 dl) - 1/8 liter slagroom.
Leuke tips
Serveren met geconfijte kerstomaatjes.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
121170
Homepage ID
3581
Smaak
P
Teller
2641
Drank
Uit
Bookmarked
27
Aantal reacties
4
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
1 dl mosterd met suiker, knoflook, sojasaus en tijm mengen. Olie erdoor roeren tot homogene massa. Botje van lamskoteletten met scherp mesje schoonkrabben, schraapsel voor saus bewaren. Koteletten aan beide kanten met mosterdmengsel insmeren. 30 minuten laten intrekken. In boter sjalot 5 minuten bakken. Afschraapsel toevoegen, in 5 minuten bruin laten worden. Aanbaksels losroeren met azijn en bijna helemaal laten inkoken. Kalfsfond toevoegen en tot ? laten inkoken. Slagroom erbij doen en zachtjes laten inkoken tot sausdikte.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid