Bereidingswijze
Was de krenten en rozijnen, laat ze goed uitlekken en dep ze droog met een schone theedoek. Verwarm de melk tot lauwwarm. Los de gist op in een paar eetlepels van de lauwwarme melk. Vermeng de bloem met het zout in een ruime kom en maak in het midden een kuiltje. Giet in het kuiltje de opgeloste gist. Roer van het midden uit een glad beslag door de bloem geleidelijk met de lauwwarme melk te vermengen. Het is mogelijk dat niet alle melk nodig is. Voeg de krenten en rozijnen, de in stukjes gesneden sukade en oranje-snippers en de geschilde en in stukjes gesneden appel toe. Bedek de kom met een vochtige doek en laat het beslag op een lauwwarme plaats ongeveer een uur rijzen.
Maak de olie dampend heet (180-190 ?C). Laat met behulp van twee lepels kleine hoeveelheden van het beslag in het hete vet glijden en bak de oliebollen gaar en goudbruin. Neem ze met een frituurlepel of
schuimspaan uit de pan en laat ze op uitdruipen op poreus papier, b.v. van een keukenrol. Presenteer de oliebollen bestrooid met poedersuiker.
Maak de olie dampend heet (180-190 ?C). Laat met behulp van twee lepels kleine hoeveelheden van het beslag in het hete vet glijden en bak de oliebollen gaar en goudbruin. Neem ze met een frituurlepel of
schuimspaan uit de pan en laat ze op uitdruipen op poreus papier, b.v. van een keukenrol. Presenteer de oliebollen bestrooid met poedersuiker.
Aantal personen
35.00
Vertel iets leuks over dit recept
Voor 35-40 stuks
Ingrediƫnten
20 gram gist (of 1 zakje gedroogde gist) - 500 ml melk - 500 gram bloem - 1 ei - 10 gram zout - 100 gram krenten - 100 gram rozijnen -
50 gram sukade - 25 gram oranjesnippers - 1 appel - sla-, zonnebloem- of arachide olie.
50 gram sukade - 25 gram oranjesnippers - 1 appel - sla-, zonnebloem- of arachide olie.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
121062
Homepage ID
6063
Smaak
Z
Teller
5360
Drank
Uit
Bookmarked
22
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid