scholfilets in zoetzure saus

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 11/28/1998 - 20:11
Bereidingswijze
Paprika wassen,pitjes verwijderen en in blokjes van ca 1 cm snijden.Tomaten wassen en in blokjes van 1cm snijden.In kommetje sojasaus,azijn,sherry en suiker tot sausje roeren.Bloem zeven Scholfilets in lengte halveren droogdeppen met keukenpapier en door de bloem halen. In koekenpan olie verhitten.Scholfilets in 5a 6 minuten lichtbruin baaken.Halverwege keren.Vis uit de pan nemen en warm houden.Olie op twee lepel na afgieten en opnieuw verhitten.Ui,paprika,tomaat en wortel 1 min, roerbakken.Sausje toevoegen en aan de kook brengen.Intussen maizena met 2 eetl water mengen.Papje bij groente gieten en 1/2 minuut koken zodat gebonden saus ontstaat.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
per portie 360 calorieen
Ingrediƫnten
1 kleine ui,1 groene paprika,3 worteljes,2 tomaten,2 eetlepels sojasaus,2 eetlepels azijn,2 eetlepels sherry,2 eetlepels suiker,ca 600 gr scholfilets,4eetlepels bloem, 1 dl zonnebloemolie,1 eetl maizena,keukenpapier.
Hulpmiddelen & keukengerei
koekenpan
Leuke tips
Scholfilets over borden verdelen (lekker op bedje van bruine rijst) saus erover scheppen.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
120287
Homepage ID
4749
Smaak
Z
Teller
222
Waardering aantal
1
Waardering
8
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Ui pellen, halveren en in plakken van 1 cm snijden.Plakken nogmaals halveren.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
jamot