Hambrood

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 11/27/1998 - 17:25
Bereidingswijze
voeg de reepjes ham en de oregano toe aan het gerezen deeg en kneed goed door. vorm van het deeg een brood en stort dit in het bakblik.
dek de vorm af met een vochtige theedoek en laat op een warme plaats nog 1 uur rijzen.
bak het brood in een voorverwarmde oven van 200 graden ongeveer 45 min.bestrijk het brood direct na het bakken met wat water of gesmolten boter, en laat afkoelen op een rooster.
Ingrediƫnten
500 gram bloem - 10 gram zout - 20 gram gist - 2.5 dl lauwwarme melk - 1 theelepel suiker - 1 ei - 200 gram in reepjes gesneden rauwe ham - 1 theelepel gedroogde oregano.
Hulpmiddelen & keukengerei
ingevet bakblik voor brood.
Leuke tips
lekker hartig brood voor smiddags als het koud is of bij de broodmaaltijd s'avonds.
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Brood
Recept ID
120256
Homepage ID
2355
Smaak
P
Teller
2479
Waardering aantal
1
Waardering
10
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
maak van de bloem, het zout, de gist, de melk, de suiker, en het ei een gerezen deeg volgens het basis recept van wit melk brood op mijn pagina.vergeet niet het ei toe te voegen!
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
sylvia