Bereidingswijze
Pel het teentje knoflook en snijd het overdwars doormidden. Je kunt de pan ermee inwrijven of je kunt het meekoken met de wijn, ligt eraan hoeveel je van knoflook houdt. Verwarm de wijn in de pan tot langs de randen belletjes ontstaan. Voeg dan de smeerkaas toe, in porties van ongeveer een ons per keer. Je kunt echt alle soorten gebruiken, als het maar echte smeerkaas is. Voeg een volgende portie pas toe als de vorige helemaal is gesmolten en is opgenomen in de wijn. Als alle kaas is gesmolten los je de maizena op in 1 of 2 eetlepels water; ligt eraan hoeveel maizena je gebruikt, en dat ligt weer aan hoe dik of dun je de fondue wilt hebben. Houd er wel rekening mee dat kaasfondue aan tafel op een pitje dikker is dan op het gasstel. Roer de opgeloste maizena door de fondue, en breng die op smaak met peper en notmuskaat. Klaar!
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Kaasfondue die gegarandeerd niet klontert.
Ingrediƫnten
teentje knoflook
5 ons smeerkaas
2 1/2 dl droge witte wijn
1 of 2 el maizena
peper
nootmuskaat
5 ons smeerkaas
2 1/2 dl droge witte wijn
1 of 2 el maizena
peper
nootmuskaat
Leuke tips
Kaasfondue eet je natuurlijk met brood, maar je kunt ook met groenten dippen. Erbij is een salade erg lekker.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
D
Soort gerecht / gang
Barbecue
Recept ID
120223
Homepage ID
3638
Smaak
P
Teller
2535
Drank
Uit
Bookmarked
9
Aantal reacties
2
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht