Japanse Roergebakken Prei

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 11/27/1998 - 15:33
Bereidingswijze
Maak de prei schoon en snijd deze in ringen. Hak de gemberwor-tel fijn.
Verhit de wok of grote braadpan. Voeg de olie toe en laat deze heet worden. Voeg de gember, knoflook, peper en lente-ui toe en roerbak 2-3 minuten, laat ze zacht, maar niet bruin worden.
Voeg de ringen prei toe en roerbak deze 2-3 minuten. Was en droog de tomaten, ontvel ze zonodig en snijd ze in parten. Voeg ze met de sake, soja-saus, gembersiroop of suiker en azijn toe en roerbak kort op een hoog vuur tot alles goed gemengd is.
Garneer met koriander. Serveer direkt met soba (boekweitvermicelli) of mihoen.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Groentegerecht voor 4 personen
Ingrediƫnten
750 g prei
3-4 cm verse gemberwortel of 1 theel. gemberpoeder
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 rode peper, in ringetjes
3 lente-uitjes, in ringen
2 eetl. olie
4 (tros)tomaten
3 eetl. sake (evt. droge sherry)
1? eetl. Japanse sojasaus
1 theel. gembersiroop of suiker
1? eetl. zachte azijn
verse koriander
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Japans
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
120221
Homepage ID
37622
Smaak
P
Teller
834
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
7
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
koekie2