Bereidingswijze
Maak eerst de tomatensaus. Pel de ui en hak deze fijn.
Ontvel de tomaten. Verhit de olie en fruit hierin de gehakte ui tot ze glazig ziet. Voeg de tomaten met de fijngeknipte oregano en basilicum, zout en peper toe en breng de massa aan de kook. Laat de saus, afgedekt, circa 30 minuten zachtjes sudderen. Proef af en voeg eventueel wat suiker toe.
Maak intussen de prei schoon, verwijder alleen het hele donkere groen en snijd de preien in stukjes van drie centimeter lengte.
Smelt de boter in een pan, roer de prei, de suiker en wat peper en zout erdoor en stoof de prei, afgedekt, in circa 10 minuten zachtjes gaar. Roer af en toe even door.
Serveer de goed uitgelekte prei in een schaal en schenk de tomatensaus eroverheen. Garneer eventueel met verse blaadjes basilicum.
Serveren met aardappelpuree en een schaaltje geraspte Parmezaanse kaas.
Ontvel de tomaten. Verhit de olie en fruit hierin de gehakte ui tot ze glazig ziet. Voeg de tomaten met de fijngeknipte oregano en basilicum, zout en peper toe en breng de massa aan de kook. Laat de saus, afgedekt, circa 30 minuten zachtjes sudderen. Proef af en voeg eventueel wat suiker toe.
Maak intussen de prei schoon, verwijder alleen het hele donkere groen en snijd de preien in stukjes van drie centimeter lengte.
Smelt de boter in een pan, roer de prei, de suiker en wat peper en zout erdoor en stoof de prei, afgedekt, in circa 10 minuten zachtjes gaar. Roer af en toe even door.
Serveer de goed uitgelekte prei in een schaal en schenk de tomatensaus eroverheen. Garneer eventueel met verse blaadjes basilicum.
Serveren met aardappelpuree en een schaaltje geraspte Parmezaanse kaas.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Groentegerecht voor 4 personen
Ingrediƫnten
800 gram prei
20 g boter
mespunt suiker
peper, zout
voor de tomatensaus:
2 grote uien
8 vleestomaten
2 eetl. olijfolie
3 takjes verse of 2 theel. gedroogde oregano
5 blaadjes verse of 3 theel. gedroogde basilicum
zout, peper
mespunt suiker
20 g boter
mespunt suiker
peper, zout
voor de tomatensaus:
2 grote uien
8 vleestomaten
2 eetl. olijfolie
3 takjes verse of 2 theel. gedroogde oregano
5 blaadjes verse of 3 theel. gedroogde basilicum
zout, peper
mespunt suiker
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
120218
Homepage ID
37622
Smaak
P
Teller
269
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht