Roergebakken Witte Kool Met Lamslappen

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 11/27/1998 - 14:49
Bereidingswijze
Snijd het vlees in reepjes van 0,5 cm dik. Doe ze in een kom en meng de knoflook, het citroensap en de ketjap erdoor. Laat het vlees een uur, afgedekt, marineren.
Verhit een wok of wijde braadpan. Voeg de olie toe en roer-bak het vlees met de marinade 5-7 minuten. Voeg de ui, rode peper en gemberwortel toe en roerbak deze 1 minuut mee. Doe de gesneden kool met het komijnpoeder erbij en roerbak deze 3 minuten. Voeg de tomaat en het zout naar smaak toe en laat alles door en door warm worden.
Lekker met (zilvervlies-, meergranen-, basmati- of pan-dan)rijst.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Hoofdgerecht voor 4 personen
Ingrediƫnten
ca. 400 g lamslappen
2 teentjes knoflook, fijngehakt
2 eetl. citroensap
2 eetl. ketjap manis
2-3 eetl. (zonnebloem)olie
1 grote ui, fijngehakt
1 rode peper, kleingesneden of 1-2 theel. sambal
stukje verse gemberwortel, geraspt of 1 theel. gemberpoeder
1 wittekool van ca. 800 g of 600 g gesneden kool
mespunt komijnpoeder (djinten)
3 (vlees)tomaten, ontveld, in blokjes
zout
Leuke tips
Variatie:
Neem hamlappen in plaats van lamslappen.
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
120216
Homepage ID
37622
Smaak
P
Teller
1049
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
koekie2