Bereidingswijze
Maak de lente-uitjes schoon en snijd ze, met het groen, in ringen. Verhit de olie en bak de lente-ui glazig. Schrap de bospeen, snijd ze in stukken en voeg ze, met de kerriepoe-der, toe aan de lente-ui.
Schenk de bouillon erbij en laat de soep circa 20 minuten zachtjes koken. Pureer de massa met de staafmixer of in de keukenmachine. Doe de soep terug in de pan en schenk al roe-rende de kokosmelk erbij. Verwarm de soep opnieuw, maar laat hem niet meer koken. Breng de soep op smaak met zout en peper.
Garneer de soep met een partje citroen, een takje koriander en strooi er wat ge-raspte kokos of seroendeng over.
Schenk de bouillon erbij en laat de soep circa 20 minuten zachtjes koken. Pureer de massa met de staafmixer of in de keukenmachine. Doe de soep terug in de pan en schenk al roe-rende de kokosmelk erbij. Verwarm de soep opnieuw, maar laat hem niet meer koken. Breng de soep op smaak met zout en peper.
Garneer de soep met een partje citroen, een takje koriander en strooi er wat ge-raspte kokos of seroendeng over.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Voorgerecht voor 4 personen
Ingrediƫnten
3 lente-uitjes
1 eetl. (zonnebloem- of ma?skiem)olie
400 g bospeen
3-4 theel. kerriepoeder
7? dl groentebouillon
2 dl kokosmelk
zout, peper
voor de garnering:
1 citroen
takjes koriander
2 eetl. geroosterde geraspte kokos of seroendeng
1 eetl. (zonnebloem- of ma?skiem)olie
400 g bospeen
3-4 theel. kerriepoeder
7? dl groentebouillon
2 dl kokosmelk
zout, peper
voor de garnering:
1 citroen
takjes koriander
2 eetl. geroosterde geraspte kokos of seroendeng
Leuke tips
Tip:
Vervang de koriander door peterselie, bieslook of munt.
Vervang de koriander door peterselie, bieslook of munt.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
120213
Homepage ID
37622
Smaak
P
Teller
192
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Bereidingstijd: ca. 30 minuten + ca. 2 uur koelen
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht