Chocoladetompouces

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 11/27/1998 - 12:39
Bereidingswijze
Klok de slagroom met de resterende suiker stijf. Scher er de chocoladepasta doorheen, zodat er een gemarmerd effect ontstaat. LEg de driehoeken zonder nootjes op de borden. Verdeel er met een lepel het slagroommengsel over of gebruik een spuitzak met een grof spuitmondje. Dek dit af met de driehoeken met de nootjes. Giet er wat chocoladesaus oomheen en garneer met de aardbeien.
Schep desgewenst wat poedersuiker en cacaopoeder in een theezeefje en bestuif daarmee de rand van het bord.
Aantal personen
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
Bevat p.p. ca.: 552 kcal.
Ingrediƫnten
8 plakjes bladerdeeg,
50 g hazelnoten (vers of uit een zakje),
4 el suiker,
2 el melk,
1 doosje aardbeien,
1/4 l. slagroom,
3 el chocoladepasta met hazelnoten,
1 flesje chocoladesaus,
desgewenst poedersuiker en cacaopoeder voor de garnering.
Leuke tips
Geef er desgewenst een glaasje zoete sherry bij (12 graden Celsius)

Zie Kerstmenu Martine
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
120196
Homepage ID
1709
Smaak
Z
Teller
671
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 220 graden Celcius. Rol de ontdooide plakjes bladerdeeg naar beide kanten iets groter uit en snijd elk plakje in 2 driehoeken. Leg de driehoeken op de bakplaat en prik ze met een vork op regelmatige afstanden in, zodat ze tijdens het bakken niet teveel omhoog komen.
Hak de hazelnoten met de helft van de suiker grof (wanneer niet uit een zakje). Bestrijk de helft van de driehoeken met melk en bestrooi met de noten en de suiker. Druk het notenlaagje voorzichtig iets aan. Schuif de driehoeken in de voorverwarmde oven en laat ze in ca. 15 min. goudbruin bakken. Laat ze afkoelen. Was de aardbeien en laat de kroontjes, als ze er fris uitzien, zitten.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
odette
Gelegenheid