warm chocoladetaartje

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 11/27/1998 - 12:25
Bereidingswijze
In kom eieren en suiker schuimig kloppen. Bloem en snufje zout erdoor klopen.
Chocolade in stukjes breken en in pan doen. boter in stukjes snijden en aan chocolade toevoegen.
Pan in grotere pan met kokend water zetten en chocolade al roerend au-bain-mnarie laten smelten. Pan uit kokend water nemen.
Eiermengsel toevoegen en alles tot gladde massa roeren.
Schaaltjes of vormpjes invetten en bestuiven met bloem.
Chocolademengsel over schaaltjes verdelen. In midden van oven ca. 12 minuten bakken, zodat buitenkant stevig is, maar binnenste wel heet maar nog vloeibaar is.
Bordjes op schaaltjes leggen, samen keren en taartjes uit schaaltjes laten glijden. Bestrooien met poedersuiker.
Direct serveren.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
warm nagerecht
Ingrediƫnten
2 eieren
25 gr. suiker
zout, 100 gr. pure chocolade
100 gr. boter of margarine, 30 gr. bloem
poedersuiker uit strooibus
3 eetl. boter om in te vetten
2 eetlepels bloem om te bestuiven
4 kleine ovenschaaltjes of vomrpjes inhoud ca. 2 dl.
Leuke tips
Eventueel garneren met toefje slagroom.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Goedkoop en snel
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
120194
Homepage ID
4893
Smaak
Z
Teller
2037
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
15
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
oven voorverwarmen op 200 graden
of gasoven-stand 4
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
lein