Verse Gambas

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 11/26/1998 - 17:36
Bereidingswijze
Doe een olie in de wadjan niet te veel, maar wel genoeg om de gambas er in te bakken.
Wacht tot de olie warm is (je kan dit kontroleren door er een stukje brood in de olie te leggen) Voeg nu de geperste knoflook en de overige lombok toe aan de olie. Je moet nu gelijk 't vuur lager zetten en de gambas in de wadjan leggen. De Gambas zijn klaar als de lijfjes openkrullen en de schil mooi rood is. Laat de Gambas niet te lang bakken anders worden ze taai. Laat de Gambas even uitlekken. Klaar zijn de heerlijke Gambas.
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
pikant gerecht voor bij de rijst. Lekker en snel te maken. Ideaal bij de BQ.
Ingrediƫnten
8 gr. Gambas. (liefst vers)
2 lomboks (rode spaanse pepers)
2 eetlepels olie (maiskiem olie)
1 eetlepel ketjap (zoute ketjap)
4 teentjes knoflook
1 sjalotje
petereselie
1 theelepeltje sambal brandal
snufje laos
Hulpmiddelen & keukengerei
Knoflookpers
Wadjan of tewel een Wok
Leuke tips
Serveer de Gambas met witte rijst en leg sjalotten ringen over de Gambas heen.
Eet smakelijk
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Indonesisch
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
120163
Homepage ID
5156
Smaak
P
Teller
1236
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
meng de olie en de ketjap met een beetje water goed samen. Voeg bij dit mengels de sambal, laos, petereselie, zout en de lombok.
Meng dit weer goed (bv. in keukenmachine)

Snij de gambas doormidden. Dit doe als volgt: zet een mes(scherp en stevig) in 't midden van de rug en snij eerst naar de kant van de staart. Dan snij je ze door tot de kop. De kop niet doorsnijden deze moet je eraan laten zitten.

Wrijf de gambas nu goed in met de marinade en laat dit 10 min. intrekken
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
maus