Bereidingswijze
Maak de preien schoon en snijd ze allemaal op dezelfde lengte. Was de stengels grondig onder stromend water. Breng ruim water aan de kook en kook de preien in lichtgezouten water tot ze net even zacht zijn. Neem de preien met een schuimspaan uit het water en laat ze een paar minuten iets afkoelen.
Maak tussentijds de marinade. Doe alle ingredienten in de keukenmachine of blender en laat de machine 1 minuut draaien. Of klop met een garde de olie, azijn, mosterd, honing, zout, peper, knoflook en fijngeknipte peterselie tot een homogene massa.
Leg de nog warme preien in de marinade en dek de schaal af met vershoudfolie en een goed passend plankje of deksel zodat de marinade goed in de prei kan trekken. Laat de prei helemaal afkoelen.
Snijd de prei in vingerlange stukken en garneer met even door de marinade gehaalde blokjes gele paprika.
Serveer de gemarineerde prei als voorgerecht of als onderdeel van een salade.
Maak tussentijds de marinade. Doe alle ingredienten in de keukenmachine of blender en laat de machine 1 minuut draaien. Of klop met een garde de olie, azijn, mosterd, honing, zout, peper, knoflook en fijngeknipte peterselie tot een homogene massa.
Leg de nog warme preien in de marinade en dek de schaal af met vershoudfolie en een goed passend plankje of deksel zodat de marinade goed in de prei kan trekken. Laat de prei helemaal afkoelen.
Snijd de prei in vingerlange stukken en garneer met even door de marinade gehaalde blokjes gele paprika.
Serveer de gemarineerde prei als voorgerecht of als onderdeel van een salade.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Voorgerecht 4 personen
Ingrediƫnten
8 preien van gemiddelde dikte
voor de marinade;
150 ml olijf- of zonnebloemolie
55 ml witte wijnazijn
? theel. Dijon mosterd
1 theel. honing
? theel. zout
peper
1 teentje knoflook, fijngehakt
2 takjes peterselie
voor de garnering:
1 gele paprika, in blokjes gesneden
voor de marinade;
150 ml olijf- of zonnebloemolie
55 ml witte wijnazijn
? theel. Dijon mosterd
1 theel. honing
? theel. zout
peper
1 teentje knoflook, fijngehakt
2 takjes peterselie
voor de garnering:
1 gele paprika, in blokjes gesneden
Leuke tips
Tip
Vervang de paprika door hardgekookt ei.
Vervang de paprika door hardgekookt ei.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
120162
Homepage ID
37622
Smaak
P
Teller
477
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Bereidingstijd: ca. 20 minuten + intrekken van de marinade
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht