Indiaas Roerbakgerecht Van Prei En Kip

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 11/26/1998 - 17:16
Bereidingswijze
Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking gaar.
Dep de kipfilet droog met keukenpapier en snijd hem in smalle repen. Bestrooi de kipreepjes met de ma?zena, kerrie- en gember-poeder.
Maak de preien schoon en snijd ze in rin-gen.
Verhit de wok, wadjan of royale braad-pan, voeg vervolgens de olie toe en bak de kipreep-jes rondom bruin. Voeg de prei toe en bak deze goed mee.
Schenk het limoen- of citroensap erbij en breng dit aan de kook. Doe de in parten gesneden tomaten met de currypasta erbij en laat het gerecht in 3-5 minuten gaar worden. Voeg de laatste halve minuut de cashew-noten toe en warm deze even goed door. Garneer met de koriander of peterselie.
Serveer het gerecht direct met de gekookte rijst.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Hoofdgerecht voor 4 personen
Ingrediƫnten
400 g (basmati)rijst
500 g kipfilet
2 eetl. ma?zena
3 theel. (Indiaas) kerriepoeder
2 theel. gemberpoeder (djahe)
4 preien
2-3 eetl. olie
? eetl. limoen- of citroensap
4 tomaten
2 theel. currypasta
4 eetl. cashewnoten

voor de garnering:
takje koriander of peterselie
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Indiaas
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
120160
Homepage ID
37622
Smaak
P
Teller
2002
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
12
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
koekie2