Bereidingswijze
Leg in het midden van de koolbladeren de bollen van zalm. Bedrup-pel ze met limoensap en leg de limoenschille-tjes (met een zesteur gemaakt) erop. Bestrooi met zout en peper naar smaak. Vouw de koolbla-deren als een buideltje dicht en bind ze vast met keukentouw of met een lint van prei.
Stoom de koolbuideltjes in circa 10 minuten gaar in een stoom-pan of stoommandje of op een rooster in een vispan. Natuurlijk kunt u de buideltjes ook gaar pocheren in een bodempje vis-bouillon of witte wijn (circa 7 minuten).
Lekker met een witte wijnsaus.
Stoom de koolbuideltjes in circa 10 minuten gaar in een stoom-pan of stoommandje of op een rooster in een vispan. Natuurlijk kunt u de buideltjes ook gaar pocheren in een bodempje vis-bouillon of witte wijn (circa 7 minuten).
Lekker met een witte wijnsaus.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Hoofdgerecht voor 4 personen
Ingrediƫnten
1 groene kool
500 g zalm- of zalmforelfilet, zonder vel
sap en dunne schilletjes van 1 limoen
zout, peper
500 g zalm- of zalmforelfilet, zonder vel
sap en dunne schilletjes van 1 limoen
zout, peper
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
120156
Homepage ID
37622
Smaak
P
Teller
427
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Voorbereidingstijd: ca. 20 minuten
Bereidingstijd: ca. 15 minuten
Bereidingstijd: ca. 15 minuten
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht