Indiase Kip

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 11/26/1998 - 12:50
Bereidingswijze
* Was de braadsticks en dep ze droog.
* Schil de mango, snijd de helft van het vruchtvlees in blokjes en snijd de andere helft in lange repen.
* Was de prei schoon en snijd hem in schuine stukken van ca. 3 cm.
* Verhit de olie in een koekepan en voeg de kerrie toe.
* Bak hierin de braadsticks ca. 5 minuten aan beide kanten.
* Pel de knoflook en pers het boven de kip uit.
* Voeg de prei en ketoembar toe en bak het ca. 5 minuten op matig vuur.
* Blus het af met het citroensap en 1 dl water.
* Laat de kip afgedekt in ca. 20 minuten gaar stoven.
* Voeg de santen toe aan de sticks en roer tot het is opgelost.
* Voeg als laatste de mangoblokjes toe.
* Bereid de pappadums volgens de gebruiksaanwijzing op het pak.
* Verdeel de mangorepen over 4 borden.
* Leg op ieder bord een braadstick en verdeel de saus erover.
* Serveer de pappadums erbij
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Bevat p.p. ca.:
* 510 kcal,
* 2130 kJ,
* 23 gr. eiwit,
* 35 gr. vet,
* 25 gr. koolhydraten
Ingrediƫnten
4 braadsticks kip,
1 mango,
1 prei,
2 el zonnebloemolie,
1 teentje knoflook,
1 el kerrie,
1/2 el ketoembar,
1 el citroensap,
50 gr. santen (zakje a 30 gr., Conimex)
1 pak Pappadums naturel (Patak's Originals)
Hulpmiddelen & keukengerei
Extra nodig: Keukenpapier
Leuke tips
Lekker met basmatirijst
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Indiaas
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
120128
Homepage ID
1709
Smaak
N
Teller
1223
Waardering aantal
1
Waardering
10
Drank
Uit
Bookmarked
19
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
odette