Hachee

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 11/26/1998 - 12:14
Bereidingswijze
Smelt een klontje boter in de pan en bak daarin de uien. Laat ze zachtjes glazig worden. Schep er een lepel jus bij om ze zacht te laten pruttelen. Na zo'n 10 minuten kan je het vlees erdoor roeren wat je eerst in stukjes hebt getrokken met 2 vorken. Als het goed is laat het vlees op de draad los en kan je het dus makkelijk in stukjes trekken.
Daarna binden met het zakje jus. Voor een donkerbruine kleur kan je er een snufje Buisman door roeren. Als het te dik is giet je er nog een lepel jus door. Op smaak maken met maggi, peper en zout.
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Pittig gerecht met ui en rundvlees voor op een koude winterdag.
Ingrediƫnten
500 gram rundvlees b.v sucadelappen of doorregen runderlappen, 3 grote uien of 5 kleinere uien, 2 laurierblaadjes, 4 kruidnagels, 1 zakje vleesjus.
Leuke tips
Goed warm serveren met gekookte aardappels en eventueel rode kool.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
120127
Homepage ID
2106
Smaak
Q
Teller
3560
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
16
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Braad het vlees aan en laat het in zo'n 1 1/2 uur gaar worden samen met 1 glas water, een half pakje boter , de laurier en de kruidnagels. Snij de uien in stukken (niet te fijn).
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
sandra